Sałatka śledziowa rosolli

Sałatka śledziowa rosolli

3.5 57 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g wody
  • 200 g marchewki pokrojonej na 4-5 cm kawałki
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
  • 3 jajka
  • 80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 90 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
  • 90 g ogórków konserwowych ok. 2 szt. (patrz wskazówka)
  • 270 g czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
  • 1 łyżeczka białego octu winnego
    1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¾ - 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 płaty filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 200 g), odsączone z zalewy, pokrojone w kostkę

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9 g
Kalorie 875 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...