Sałatka śledziowa rosolli

Sałatka śledziowa rosolli

3.5 56 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    600 g
  • marchewki pokrojonej na 4-5 cm kawałki
    200 g
  • ziemniaków pokrojonych na 4 cm kawałki
    250 g
  • jajka
    3
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
    90 g
  • ogórków konserwowych ok. 2 szt. (patrz wskazówka)
    90 g
  • czerwonych buraków, gotowanych pokrojonych na 4 cm kawałki (patrz wskazówka)
    270 g
  • kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu gęstej
    200 g
  • białego octu winnego
    1 łyżeczka
    1 łyżeczka czerwonego octu winnego
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    ¾ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 łyżeczki
  • filetów ze śledzia, marynowanego (ok. 200 g), odsączone z zalewy, pokrojone w kostkę
    2 płaty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 209 kcal / 875 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...