Marokański kuskus z warzywami

Marokański kuskus z warzywami

4.1 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    80 - 100 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cebuli pokrojonej w ćwiartki
    80 g
  • masła
    20 g
  • kaszy kuskus
    200 g
  • wrzącej wody
    200 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • zielonego groszku, świeżego lub mrożonego (patrz wskazówka)
    200 g
  • różyczek brokułu
    200 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • przyprawy Ras el Hanout
    1 łyżeczka
  • wody
    400 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    150 g
  • pomidorów bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    200 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 253 kcal / 1059 kJ
Białko 10.7 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 42.7 g
Błonnik 6.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...