![Marokański kuskus z warzywami Marokański kuskus z warzywami](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0F0894A5-2954-4338-BEA4-5FCFB73E6A27/Derivates/6204B92A-79E5-48A4-AC7E-118AEEC64074.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 20 g masła
- 200 g kaszy kuskus
- 200 g wrzącej wody
- 10 g oliwy z oliwek
- ½ - ¾ łyżeczki soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g zielonego groszku, świeżego lub mrożonego (patrz wskazówka)
- 200 g różyczek brokułu
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka przyprawy Ras el Hanout
- 400 g wody
- 150 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
- 200 g pomidorów, bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1059 kJ / 253 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z komosą ryżową, marchewką i cukinią
1 godz. 35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Ryż po indonezyjsku (Nasi goreng)
1hod. 20min
Ryż śródziemnomorski
50min
Kuskus z warzywami
40 Min
Sałatka z quinoa z chrupiącymi warzywami
50min
Sałatka z kaszy quinoa
40 Min
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Sałatka z kaszą pęczak i serem feta
1 Std. 15 Min
Sałatka z kuskusem i ciecierzycą w stylu marokańskim
1hod. 20min
Ratatouille
40 Min