Marokański kuskus z warzywami
TM6 TM5

Marokański kuskus z warzywami

4.0 (106 ocen)

Składniki

  • 80 - 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 200 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 20 g masła
  • 200 g kaszy kuskus
  • 200 g wrzącej wody
  • 10 g oliwy z oliwek
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g zielonego groszku, świeżego lub mrożonego (patrz wskazówka)
  • 200 g różyczek brokułu
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 1 łyżeczka przyprawy Ras el Hanout
  • 400 g wody
  • 150 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej z zalewy
  • 200 g pomidorów, bez skóry i gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1059 kJ / 253 kcal
Białko
10.7 g
Węglowodany
42.7 g
Tłuszcz
6.1 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy