
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
2 cebule dymki tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego z czerwonego grejpfruta
-
2 łyżeczki nasion chia
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
150 g czerwonego grejpfruta miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżka ziaren słonecznika
-
1 łyżka pestek dyni
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1010 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
7.5 g