
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z grejpfrutem i szparagami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
500 g wody
-
350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
-
200 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
2 cebule dymki tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego z czerwonego grejpfruta
-
2 łyżeczki nasion chia
-
½ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
80 g liści szpinaku baby, świeżych
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
-
150 g czerwonego grejpfruta miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
-
1 łyżka ziaren słonecznika
-
1 łyżka pestek dyni
-
2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
240 kcal /
1010 kJ
Białko
7.4 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
9.9 g
Błonnik
7.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 Min
Sałatka z kozim serem i dressingiem z prażonych nerkowców
25 Min
Sałatka z czerwonej fasoli, brokułu i pestek dyni
40 Min
Sałatka mocy z quinoa, awokado i szpinakiem
1 Std.
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 Min
Sałatka szpinakowa z rabarbarem i truskawkami
20 Min
Sałatka ze szparagami i brązowym ryżem
50 Min
Sałatka z jeżynowym sosem winegret
20 Min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 Min
Sałatka z fasolką szparagową i serem feta
1 Std.
Sałatka z brokułu i awokado z siemieniem lnianym
45 Min
Sałatka z młodymi ziemniakami, szparagami i fetą
1 Std.