Sałatka z grejpfrutem i szparagami
TM6 TM5

Sałatka z grejpfrutem i szparagami

3.9 (95 ocen)

Składniki

  • 500 g wody
  • 350 g zielonych szparagów, bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 200 g cukinii, pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 2 cebule dymki, tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego, z czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 150 g czerwonego grejpfruta, miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego, posiekanego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1010 kJ / 240 kcal
Białko
7.4 g
Węglowodany
9.9 g
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
7.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy