Sałatka z grejpfrutem i szparagami

Sałatka z grejpfrutem i szparagami

3.9 103 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje

Składniki

  • 500 g wody
  • 350 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na ok. 3 cm kawałki
  • 200 g cukinii pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 2 cebule dymki tylko białe części, pokrojone na 3 cm kawałki
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 50 g soku grejpfrutowego, świeżo wyciśniętego z czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżeczki nasion chia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 80 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych, połówek
  • 150 g czerwonego grejpfruta miąższu, bez białych błonek, pokrojonego na 2-3 cm kawałki
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 2 łyżki szczypiorku, świeżego (opcjonalnie) posiekanego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 240 kcal / 1010 kJ
Białko 7.4 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 9.9 g
Błonnik 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...