Urządzenia i Akcesoria
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody
-
1000 g ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
2 papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, pokrojone na kawałki
-
1 liść laurowy, suszony
-
¼ łyżeczki bazylii, suszonej
-
½ łyżeczki kozieradki
-
1 laska cynamonu przełamana na pół
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
5 liści curry, świeżych5 liści curry, suszonych
-
10 g oleju
-
100 g mleczka kokosowego
-
100 g śmietanki kokosowej
-
1 łyżeczka soli
-
1 - 2 łyżki soku z limonki, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
774 kJ /
184 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
5 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Wegańskie chili
40 min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 min