
Urządzenia i Akcesoria
Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
Paneer
-
1500 g mleka min. 3,2%
-
4 łyżki octu
Sos szpinakowy
-
1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 g masła
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
-
400 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 łyżeczka soli
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
10 - 15 g soku z limonki świeżo wyciskanego
-
olej do smażenia
-
ryż gotowany, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
726.8 kcal /
3041 kJ
Białko
34 g
Tłuszcz
44.5 g
Węglowodany
54.1 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
26.3 g
Sód
1743.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ORIENTALNA JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Paneer
4 godz. 5 min
Bakłażany bhurta
30 min
Curry z soczewicą (dal)
40 min
Indyjski ser ze szpinakiem (Palak Paneer)
45 min
Szpinak z sezamem i sosem sojowym
25 min
Kokosowy dhal z soczewicy
20 min
Curry z serem paneer
5 godz.
Curry z warzywami
1 godz. 25 min
Dal makhani z soczewicy
50 min
Paneer w sosie maślanym (Paneer Makhani)
55 min
Pasta baba ganoush z kminem rzymskim
1 godz. 40 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min