Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)

Paneer ze szpinakiem (Saag Paneer)

4.2 34 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 13 godz. 5 min
2 porcje

Składniki

Paneer
  • 1500 g mleka min. 3,2%
  • 4 łyżki octu
    4 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Sos szpinakowy
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 łyżeczka kolendry, mielonej
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 - 3 ząbki czosnku
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 g masła
  • 100 g śmietany, 18% tłuszczu
  • 400 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 10 - 15 g soku z limonki świeżo wyciskanego
  • olej do smażenia
  • ryż gotowany, do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 726.8 kcal / 3041 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 44.5 g
Węglowodany 54.1 g
Błonnik 5.8 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 1743.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...