Ragout z soczewicą i burakami

Ragout z soczewicą i burakami

4.4 83 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • wrząca woda do namoczenia soczewicy
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 80 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
  • 400 g czerwonych buraków pokrojonych na kawałki
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 120 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek pokrojonych w plastry
  • 20 g sosu sojowego jasnego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 234 kcal / 984 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 33 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...