Ragout z soczewicą i burakami
TM5 TM6

Ragout z soczewicą i burakami

4.2 (19 ocen)

Składniki

  • 200 g zielonej soczewicy, suszonej
  • woda, gorąca, do namoczenia soczewicy
  • 1000 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 80 g korzenia pietruszki, pokrojonego na kawałki
  • 400 g czerwonych buraków, pokrojonych na kawałki
  • 15 g imbiru, świeżego korzenia, obranego
  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 250 g pieczarek, pokrojonych w plastry
  • 20 g sosu sojowego, jasnego
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
984 kJ / 234 kcal
Białko
12.4 g
Węglowodany
33 g
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
6.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie