
Wersje kompatybilne
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zielona pasta cytrynowa
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 20 g migdałów, ze skórką
- 20 g bułki tartej
- 60 g oliwy z oliwek
- skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz
- 300 g kapusty włoskiej pokrojonej na 3 cm kawałki
- 300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- 50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
- 1000 g wody
- 120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszone - 1 - 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 łyżeczka kolendry, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 łyżeczka soli
-
440 - 480
g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
lub 440 - 480 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 319 kcal / 1334 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Węglowodany
- 11.3 g