Urządzenia i Akcesoria
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Zielona pasta cytrynowa
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g migdałów, ze skórką
-
20 g bułki tartej
-
60 g oliwy z oliwek
-
skórka otarta z 1 cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Gulasz
-
300 g kapusty włoskiej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
300 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
50 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych (olej zachować)
-
1000 g wody
-
120 g kaszy jęczmiennej pęczak
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 - 1 ½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
1 łyżeczka kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka soli
-
440 - 480 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej z zalewy, opłukanej440 - 480 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy, opłukanej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
14.2 g
Kalorie
1334 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
14.2 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SYCĄCE DANIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Wegetariański gulasz z tofu
30 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Grecki gulasz ziemniaczany
45 min
Koshari (egipskie danie jednogarnkowe)
35 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Gulasz z boczniaków z pęczakiem
1 godz. 10 min
Gulasz z soczewicy i buraków
55 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min