Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej i osuszonej
- 350 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g bakłażana, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 100 g sera wegańskiego, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Ratatouille
40min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40min
Zapiekanka z soczewicy
1h 20 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25min
Warzywna zapiekanka z kaszą bulgur
1h 35min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Frittata z batatem, cukinią i kozim twarogiem
40min
Ragout z soczewicą i burakami
2h 10min
Strączkowy gulasz z czarnuszką i szpinakiem
13 godz. 35 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1h 10min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1h