
Urządzenia i Akcesoria
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki600 g
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki180 g
-
ząbki czosnku3
-
oliwy z oliwek20 g
-
czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej250 g
-
wody350 g
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego3 szczypty
-
bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry300 g
-
cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry300 g
-
sera wegańskiego, tartego100 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
171 kcal /
716 kJ
Białko
9.79 g
Tłuszcz
8.54 g
Węglowodany
13.85 g
Błonnik
5.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA WEGAŃSKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Zapiekanka z soczewicy
1 godz. 20 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1 godz. 30 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Wegański gulasz z fasolą i tofu (z osłoną noża miksującego)
1 godz.
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.