Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią

Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią

4.4 151 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji

Składniki

  • 600 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
  • 180 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 250 g czerwonej soczewicy, suszonej opłukanej i osuszonej
  • 350 g wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 300 g bakłażana pokrojonego w ok. 1 cm plastry
  • 300 g cukinii pokrojonej w ok. 1 cm plastry
  • 100 g sera wegańskiego, tartego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 9.79 g
Kalorie 716 kJ / 171 kcal
Tłuszcz 8.54 g
Błonnik 5.5 g
Węglowodany 13.85 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...