![Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8B2AE4AE-54D4-4BA4-94DF-3EBC8400347F/Derivates/CE39E4BC-8ED4-49CE-893D-12FA4773E175.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g pomidorów, dojrzałych, pokrojonych w ćwiartki
- 180 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 250 g czerwonej soczewicy, suszonej, opłukanej i osuszonej
- 350 g wody
- 2 łyżeczki soli
- 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 300 g bakłażana, pokrojonego w ok. 1 cm plastry
- 300 g cukinii, pokrojonej w ok. 1 cm plastry
- 100 g sera wegańskiego, tartego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 716 kJ / 171 kcal
- Białko
- 9.79 g
- Węglowodany
- 13.85 g
- Tłuszcz
- 8.54 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragout z soczewicą i burakami
2hod. 10min
Zapiekanka z soczewicy
1 Std. 20 Min
Kolorowa zapiekanka z soczewicą
1h 30min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Papryki faszerowane komosą ryżową z ziołami
30 Min
Wegańskie "chili con carne"
1 Std.
Gulasz sojowy z knedlami
1 Std.
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 Std.
Pilaw z ziarnami i burakiem
30 Min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min
Papryki faszerowane komosą ryżową i soczewicą
1 Std. 20 Min
Ratatouille
40 Min