Urządzenia i Akcesoria
Ragout z marynowanym tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
Marynata z tofu
-
60 - 80 g czerwonego wina, wytrawnego
-
25 g sosu sojowego jasnego
-
100 g napoju sojowego
-
3 gałązki rozmarynu, świeżego
-
200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
Ragout
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
30 g masła
-
400 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
450 g ziemniaków pokrojonych 1 cm kostkę
-
300 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki
-
1 łyżkę koncentratu pomidorowego
-
15 g mąki kukurydzianej
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.6 g
Kalorie
707 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
19.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Peruwiańskie quinotto
35 min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Gulasz sojowy z knedlami
1 godz.
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Wegetariańskie curry ziemniaczane z kalafiorem (aloo gobi)
1 godz. 10 min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 min