Ragout z marynowanym tofu
TM6 TM5

Ragout z marynowanym tofu

4.2 (45 ocen)

Składniki

Marynata z tofu

  • 60 - 80 g czerwonego wina, wytrawnego
  • 25 g sosu sojowego, jasnego
  • 100 g napoju sojowego
  • 3 gałązki rozmarynu, świeżego
  • 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę

Ragout

  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 30 g masła
  • 400 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 450 g ziemniaków, pokrojonych 1 cm kostkę
  • 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
  • 15 g mąki kukurydzianej
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
707 kJ / 168 kcal
Białko
8.6 g
Węglowodany
19.3 g
Tłuszcz
6.7 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy