Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata z tofu
- 60 - 80 g czerwonego wina, wytrawnego
- 25 g sosu sojowego, jasnego
- 100 g napoju sojowego
- 3 gałązki rozmarynu, świeżego
- 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
Ragout
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 30 g masła
- 400 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 450 g ziemniaków, pokrojonych 1 cm kostkę
- 300 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
- 1 łyżkę koncentratu pomidorowego
- 15 g mąki kukurydzianej
- ½ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 707 kJ / 168 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 19.3 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumble po indyjsku
1 Std. 20 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Bolognese z boczniaków z cukiniowym makaronem
50min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1h
Dal makhani z soczewicy
50min
Wegetariańskie chili
1 godz. 5 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 Std. 10 Min
Wegańskie "chili con carne"
1h