Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)

Kwaśne curry rybne (Fish ambul thiyal)

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • 1060 g wody
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 500 g filetów z dorsza, bez skóry pokrojonych na 3-4 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego
  • 2 łyżeczki chili, mielonego
  • 1 laska cynamonu przełamana na pół
  • 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 - 4 zielone papryczki chili, świeże małe, bez gniazd nasiennych
  • 5 - 6 liści curry, suszonych
    5 - 6 liści curry, świeżych
  • 10 g oleju
  • 15 - 20 g pasty z tamaryndowca
  • 100 g śmietanki kokosowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 - 3 liście bananowca (patrz wskazówka)
    2 - 3 liście pandanu
  • 5 - 6 liści curry, świeżych
    5 - 6 liści curry, suszonych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 213 kcal / 896 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...