Polędwica z tuńczyka w nori

Polędwica z tuńczyka w nori

4.4 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Majonez wasabi
  • 1 czubata łyżeczka proszku wasabi
  • 1 łyżka wody
  • 100 g majonezu
Polędwica z tuńczyka w nori
  • 10 g korzenia imbiru, świeżego
  • 50 g pasty miso ciemnej
  • 50 g sosu sojowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 40 g mirinu
  • 30 - 40 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
  • 100 g awokado pokrojonego w 3 mm półplastry
  • 400 g tuńczyka, świeżego (jeden płat)
  • 20 g oleju sezamowego
  • 20 g octu ryżowego
  • 150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
  • 1 - 2 płaty wodorostów nori do sushi
  • woda do zwilżenia wodorostów
  • ziarna sezamu do posypania
  • 3 - 4 rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 340 kcal / 1241 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...