Polędwica z tuńczyka w nori
TM6 TM5

Polędwica z tuńczyka w nori

4.4 (9 ocen)

Składniki

Majonez wasabi

  • 1 czubata łyżeczka proszku wasabi
  • 1 łyżka wody
  • 100 g majonezu

Polędwica z tuńczyka w nori

  • 10 g korzenia imbiru, świeżego
  • 50 g pasty miso, ciemnej
  • 50 g sosu sojowego
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 40 g mirinu
  • 30 - 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 100 g awokado, pokrojonego w 3 mm półplastry
  • 400 g tuńczyka, świeżego (jeden płat)
  • 20 g oleju sezamowego
  • 20 g octu ryżowego
  • 150 g pora, pokrojonego w 3 mm plastry
  • 1 - 2 płaty wodorostów nori, do sushi
  • woda, do zwilżenia wodorostów
  • ziarna sezamu, do posypania
  • 3 - 4 rzodkiewki, pokrojone w 2 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1241 kJ / 340 kcal
Białko
16.7 g
Węglowodany
10.4 g
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
2.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy