Urządzenia i Akcesoria
Polędwica z tuńczyka w nori
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Majonez wasabi
-
1 czubata łyżeczka proszku wasabi
-
1 łyżka wody
-
100 g majonezu
Polędwica z tuńczyka w nori
-
10 g korzenia imbiru, świeżego
-
50 g pasty miso ciemnej
-
50 g sosu sojowego
-
1 łyżka brązowego cukru
-
40 g mirinu
-
30 - 40 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
100 g awokado pokrojonego w 3 mm półplastry
-
400 g tuńczyka, świeżego (jeden płat)
-
20 g oleju sezamowego
-
20 g octu ryżowego
-
150 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
-
1 - 2 płaty wodorostów nori do sushi
-
woda do zwilżenia wodorostów
-
ziarna sezamu do posypania
-
3 - 4 rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.7 g
Kalorie
1241 kJ /
340 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
10.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Łosoś z sosem z mango, fasolką szparagową i marchewką
1 Std.
Dorsz w papilotach z sosem z kopru włoskiego i z zielonym groszkiem
45 Min
Ostra zupa z owocami morza (Tom Yum)
30 Min
Tajskie paczuszki z łososia na parze
1 Std. 20 Min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 Min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 Min
Peruwiańskie ceviche
1 Std. 15 Min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 Std. 5 Min
Pomarańczowe krewetki na obłoczkach z ricotty Eweliny Kurowskiej
1 Std. 30 Min
Krewetki w przyprawie pięć smaków z ryżem i warzywami
45 Min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 Std. 45 Min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1 Std. 5 Min