
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica z tuńczyka w nori
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
Majonez wasabi
-
proszku wasabi1 czubata łyżeczka
-
wody1 łyżka
-
majonezu100 g
Polędwica z tuńczyka w nori
-
korzenia imbiru, świeżego10 g
-
pasty miso ciemnej50 g
-
sosu sojowego50 g
-
brązowego cukru1 łyżka
-
mirinu40 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego30 - 40 g
-
awokado pokrojonego w 3 mm półplastry100 g
-
tuńczyka, świeżego (jeden płat)400 g
-
oleju sezamowego20 g
-
octu ryżowego20 g
-
pora pokrojonego w 3 mm plastry150 g
-
wodorostów nori do sushi1 - 2 płaty
-
woda do zwilżenia wodorostów
-
ziarna sezamu do posypania
-
rzodkiewki pokrojone w 2 mm plastry3 - 4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
340 kcal /
1241 kJ
Białko
16.7 g
Tłuszcz
25.5 g
Węglowodany
10.4 g
Błonnik
2.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA ORIENTALNA
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Zupa bouillabaisse z sosem rouille
1 godz. 10 min
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Koktajl z krewetek
45 min
Łosoś teriyaki z soczewicą, szpinakiem i awokado
45 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Korma z owoców morza
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min