Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami

Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami

3.8 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji

Składniki

  • 200 g korzenia selera pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
  • 20 g cebuli
  • 200 g papryki czerwonej, żółtej, zielonej lub mieszanych, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (9 x 2 cm)
  • 5 ząbków czosnku w łupinie
  • 1 ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 150 g wody
  • 300 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
  • 50 g soku z czerwonych buraków
    60 g soku z czerwonych buraków, samodzielnie przygotowanego (patrz wskazówka)
  • 40 g oleju
  • 360 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
  • 5 g liści natki pietruszki, świeżych
    5 g liści kolendry, świeżych
  • 30 g płatków drożdżowych nieaktywnych
  • 10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
  • ½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 435.1 kcal / 1820.5 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 8.8 g
Węglowodany 79.4 g
Błonnik 14.4 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 734.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...