
Urządzenia i Akcesoria
Wrapy z pastą z fasoli i pieczonymi warzywami
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
200 g korzenia selera pokrojonego w słupki (9 x 2 cm)
-
20 g cebuli
-
200 g papryki czerwonej, żółtej, zielonej lub mieszanych, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w słupki (9 x 2 cm)
-
5 ząbków czosnku w łupinie
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
150 g wody
-
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
50 g soku z czerwonych buraków
-
40 g oleju
-
360 g fasoli cannelini, z puszki odsączonej z zalewy
-
5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
30 g płatków drożdżowych nieaktywnych
-
10 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
435.1 kcal /
1820.5 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
79.4 g
Błonnik
14.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
734.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska