
Urządzenia i Akcesoria
Curry z soczewicą (dal)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
czerwonej soczewicy, suszonej200 g
-
wody500 g
-
soli1 łyżeczka
-
kurkumy, suszonej, mielonej1 łyżeczka
-
liść laurowy, suszony1
-
bazylii, suszonej¼ łyżeczki
-
śmietanki kokosowej60 g
-
oleju60 g
-
czarnej gorczycy½ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
nasion kozieradki½ łyżeczki
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół80 - 100 g
-
ząbek czosnku1
-
papryczki chili, świeże (zielone lub czerwone), bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół2
-
liści curry, suszonych10 - 12
-
pomidora pokrojonego na 1 cm kawałki160 - 180 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
246 kcal /
1034 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
21 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska