
Urządzenia i Akcesoria
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki curry, mielonego
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
700 g wody
-
300 g mleczka kokosowego
-
1 łyżka syropu klonowego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
497.8 kcal /
2082.8 kJ
Białko
21.8 g
Tłuszcz
15.8 g
Węglowodany
62.9 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Sód
1224.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska