Urządzenia i Akcesoria
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
200 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
15 g oliwy z oliwek
-
2 łyżki curry, mielonego
-
300 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
700 g wody
-
300 g mleczka kokosowego
-
1 łyżka syropu klonowego
-
2 łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1224.4 mg
Białko
21.8 g
Kalorie
2082.8 kJ /
497.8 kcal
Tłuszcz
15.8 g
Błonnik
11.7 g
Tłuszcz nasycony
11.2 g
Węglowodany
62.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KRAINA WEGE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 Min
Dal makhani z soczewicy
50 Min
Soczewica garam masala z ryżem basmati
1 Std. 15 Min
Curry z soczewicą (dal)
40 Min
Chana masala
35 Min
Dal makhani
13 Std. 20 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 Min
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
40 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Curry rogan josh z ciecierzycą i pomidorami
30 Min