Urządzenia i Akcesoria
Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
250 g kaszy kuskus
-
1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka nasion kolendry
-
¼ łyżeczki nasion kardamonu
-
15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
300 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej300 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
-
150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
-
150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
2 liście laurowe, suszone
-
30 g rodzynek
-
20 g żurawiny, suszonej
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
250 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
180 g czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm kostkę
-
240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
108 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
1027.7 kJ /
245.6 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Węglowodany
44.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Z DYNIĄ
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowy dhal z soczewicy
20 Min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 Min
Gratin z czerwoną soczewicą, bakłażanem i cukinią
1 Std. 10 Min
Soczewica w sosie curry z dynią na parze
1 Std. 15 Min
Curry z bakłażana, szpinaku i soczewicy
25 Min
Dahl z mleczkiem kokosowym i szpinakiem
55 Min
Warzywne curry z mleczkiem kokosowym
50 Min
Dal z soczewicy z mlekiem kokosowym
45 Min
Ragout z soczewicą i burakami
2 Std. 10 Min
Dyniowe curry z soczewicą i kaszą jaglaną
55 Min
Chili z pieczoną dynią piżmową i czarną fasolą
45 Min
Curry z pieczoną dynią i ciecierzycą
1 Std.