Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni

Tadżin - marokański gulasz wegetariański z dyni

4.3 287 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji

Składniki

  • 250 g kaszy kuskus
  • 1 łyżeczka nasion kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka nasion kolendry
  • ¼ łyżeczki nasion kardamonu
  • 15 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
  • 80 g czerwonej cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 3 ząbki czosnku
  • 30 g oliwy z oliwek
  • 300 g dyni Hokkaido, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w 3 cm kostkę
    300 g dyni, mrożonej, uprzednio rozmrożonej
  • 150 g marchewki pokrojonej w 1 cm plastry
  • 150 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 30 g rodzynek
  • 20 g żurawiny, suszonej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 250 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego, pokruszona
  • 180 g czerwonej papryki pokrojonej w 3 cm kostkę
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 4 - 5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście drobno pokrojonej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 108 mg
Białko 7.5 g
Kalorie 1027.7 kJ / 245.6 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 44.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...