![Polpette di Altamura con sugo di peperoni Polpette di Altamura con sugo di peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7AACF9DB-C098-4059-86E8-097B94981B8F/Derivates/5b32591e706a86a636e7e6a4a276f7138cc74147.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpette
- 60 g di mollica di pane secca
- 120 g di latte
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di carne di manzo a bocconcini, senza nervi
- 150 g di salsiccia di maiale a tocchetti
- 2 cucchiai di prezzemolo tritato
- 1 pizzico di paprika dolce
- 1 pizzico di peperoncino rosso
- 1 pizzico di sale
Sugo
- 40 g di cipolla
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di peperoni rossi, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 500 g di polpa di pomodoro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1799 kJ / 430 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi alla romana con sugo di salsiccia
2h 45 min
Aspic di verdure
8h
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1h 40min
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Goulash di pollo
2h 15 min
Strascinati al ragù di carne
2h 40min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Polpette alla calabrese
50 Min
Malloreddus alla campidanese
3h
Ragù di tonno fresco
1 Std.
Insalata russa allo yogurt
1 Std.
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min