Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- 20 g di capperi sott'aceto, scolati
- 500 g di acqua
- 800 g di patate, sbucciate ed a pezzi (2-3 cm)
- 2 cucchiai di aceto di vino rosso
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di aceto di vino bianco
- 10 g di senape piccante o dolce
- 1 cucchiaino raso di sale
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broccoli alla siciliana con olive
40min
Insalata finocchi e sedano con lime e pepe rosa
10min
Patate con salsa allo yogurt
45min
Fagiolini in gremolada
30min
Insalata fresca di zucchine
50min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5 min
Insalata di cavolfiori e patate
30min
Insalata di patate all'australiana
1h 30min
Senape
5 Std. 15 Min
Carote al Marsala
25min
Caponata di verdure delle Madonie
50min