Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 3 rametti di menta fresca, le foglioline
- 500 g di acqua
- 800 g di patate novelle di medie dimensioni, pelate
- 60 g di burro, a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1165 kJ / 278.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patate e fagiolini al pesto
35 Min
Contorno di spinaci
25 min
Spinaci filanti
40 Min
Fagiolini insaporiti
25 min
Spinaci al burro
30 Min
Patate gratinate con pepe rosa e Parmigiano reggiano
1h
Carote tiepide alla salvia
35 Min
Insalata di patate all'australiana
1 Std. 30 Min
Patate speziate
1 Std. 15 Min
Patate svedesi
55 Min
Contorno di funghi cremosi
35 Min
Patate schiacciate all'olio extravergine di oliva
50 Min