![Scampi alla busara Scampi alla busara](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3a6e09f0-50c3-4648-8853-bb249decc040/Derivates/1f1ff947-9dd7-467f-b7d0-640f445e986a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 20 g di pangrattato
- 50 g di vino bianco
- 500 g di pomodori pelati
- 5 g di sale
- 750 g di scampi freschi, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2168.3 kJ / 518.3 kcal
- Białko
- 33.6 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 37.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Capesante della Vigilia (TM6)
50 Min
Scaloppine al tartufo
50 Min
Pepata di cozze
55 Min
Capesante gratinate
30 Min
Pesce spada alla ghiotta
40 Min
Zuppetta di crostacei
40 Min
Gamberi al balsamico
30 Min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1 Std.
Filetto al vino passito e pepe verde (per 2 persone)
35min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Merluzzo alla pizzaiola
30 Min