Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di calamari
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di anelli di calamaro
- 30 g di vino bianco secco
- 80 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Macco di fave
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fave fresche, sgusciate
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1373.3 kJ / 328 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 500.5 mg
Alternatywne przepisy
Sfinciuni
3 Std. 30 Min
Polpette di sarde con verdure agrodolci
50 min
Pappardelle con macco di fave fresche
55 Min
Pennette con spada e melanzane
50 min
Zuppa di lenticchie e spinaci
1 godz. 10 min
Granita di gelsi
15 Min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55 Min
Crema di fave al finocchietto
50 min
Fave in umido
1 Std.
Zuppa di piselli spezzati
1 Std.
Panelle
1 Std. 25 Min
Ceci in umido
1 Std. 30 Min