Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sugo di calamari
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di anelli di calamaro
- 30 g di vino bianco secco
- 80 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
Macco di fave
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 mazzetto di finocchietto selvatico, lavato e asciugato
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di fave fresche, sgusciate
- 200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1373.3 kJ / 328 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 500.5 mg
Alternatywne przepisy
Lenticchie speziate in umido
1sa 30 dk
Crema di fave al finocchietto
50 dk
Zuppa di piselli spezzati
1sa
Ceci in umido
1sa 30 dk
Zuppa di piselli secchi
1h 25 min
Gelo di anguria
3h 30min
Granita di gelsi
15 Min
Pappardelle con macco di fave fresche
55min
Pesto alla trapanese
20 min
Pasta con le sarde (Pasta chi sardi)
55min
Sfinciuni
3h 30min
Panelle
1h 25 min