![Pomodori ripieni di riso basmati Pomodori ripieni di riso basmati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B5F03BF-5BE1-4F3E-A756-6AF96D9FCA6E/Derivates/A1A329C5-77D8-4B74-8638-BC497E98D4BE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 pomodori maturi
- 5 g di sale + q.b
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva +q.b. per irrorare
- 100 g di pancetta a cubetti
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 5 g di sale
- 80 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 100 g di mozzarella a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Torcolo di San Costanzo
5u. 30min
Pizza e minestra
1 Std. 30 Min
Ciaramicola
1 Std.
Pizza di pasqua dolce
3h
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4h
Tozzetti
1 Std. 30 Min
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Crescia al formaggio
3 Std. 10 Min
Torta al testo
1 Std.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 Min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.