Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 pomodori maturi
- 5 g di sale + q.b
- 10 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva +q.b. per irrorare
- 100 g di pancetta a cubetti
- 750 g di acqua
- 2 cucchiaini di curry in polvere
- 5 g di sale
- 80 g di riso basmati (cottura 10 minuti)
- 100 g di mozzarella a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 686 kJ / 164 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsiccia in umido con lenticchie
55min
Ciambelline al vino rosso
1 Std.
Ciambelline al vino rosso passito
1 Std.
Polpettone classico
1h 15min
Olive all'ascolana
55min
Maritozzo romano
11sa
Polpettone ripieno con uova sode
1小时 20 分钟
Frascarelli con sugo di salsiccia
1 Std. 30 Min
Pizza di pasqua dolce
3 Std.
Supplì (di Francesca Romana Barberini)
50 Min
Fettuccine all'abruzzese
1 Std.
Torta di Pasqua al formaggio umbra
4 Std.