Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Quadrucci
- 100 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 uovo
Sugo di seppie e piselli
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di seppie pulite, a listarelle
- 70 g di pisellini surgelati
- 80 g di concentrato di pomodoro
- 850 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1390 kJ / 332 kcal
- Białko
- 24.2 g
- Węglowodany
- 28.5 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Minestrone, rollè di maiale con verdure, tortini ai lamponi e muffin
1 Std. 40 Min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45min
Ravioli di ricotta
2h
Agnello al vapore con verdurine
1 Std. 40 Min
Risotto alla pescatora (Bimby Friend)
40p
Ravioli di pesce spada ai pistacchi
2h
Vellutata di fagioli e cozze
1 godz. 5 min
Zuppa di lenticchie con patate dolci e pasta
35 Min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1 Std. 10 Min
Minestra di pasta, fagioli e acciughe
30min
Risotto alla pescatora
35 Min