Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spurgare le melanzane
- 500 g di melanzane a fettine tonde con la buccia (0,5 -0,7 cm)
- 2 cucchiai di sale grosso
Composizione Parmigiana
- 200 g di scamorza a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 60 g di cipolla bianca a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pomodori pelati
- 1 cucchiaino di zucchero
- 2 pizzichi di pepe nero in polvere
- 13 foglie di basilico fresco, lavate
Terminare la preparazione
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Melanzane alla pizzaiola
1h 10min
Melanzane ripiene light
1 Std.
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Peperoni ripieni
1h 5min
Cestini di brisèe con caponata di zucchine e melanzane
40 Min
Verdure ripiene
1小时 20 分钟
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2h
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Involtini di salmone e melanzane
1 Std.
Pizzette di melanzane
40 Min