
Urządzenia i Akcesoria
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego200 g
-
bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji60 g
-
mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji15 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania150 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
sera ricotta podzielonego na kawałki400 g
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
248.7 kcal /
1044.5 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
4.2 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Tapenada
5 min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 min
Pesto z bazylii
10 min
Sos bazyliowo-musztardowy
20 min
Purée dyniowe z ziemniakami i pomarańczą
35 min
Gnocchi szpinakowe z pesto z rukoli
1 godz. 30 min
Pasta z pieczonej marchewki z kuminem
1 godz.
Pasta z pieczonego bakłażana
1 godz. 50 min
Risotto z wędzonym pstrągiem, selerem naciowym i orzechami włoskimi
45 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto szpinakowe
10 min