
Urządzenia i Akcesoria
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
-
60 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
15 g mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
1 ząbek czosnku
-
150 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
248.7 kcal /
1044.5 kJ
Białko
8.2 g
Tłuszcz
22.6 g
Węglowodany
4.2 g
Błonnik
0.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NOWALIJKI
10 Przepisów
Polska
Polska