![Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6BAD8069-41AD-490D-AD88-821DFDE9BD8E/Derivates/c12f7aca-266d-40cc-a424-bf218dc789bf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 200 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
- 60 g bazylii, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 15 g mięty, świeżej, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 1 ząbek czosnku
- 150 g oliwy z oliwek, plus 2 łyżki do polania
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- sól morska, w płatkach, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 9505 kJ / 2263 kcal
- Białko
- 75 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 206 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bakłażany bhurta
30 min
Pasta z pieczonego bakłażana
1 Std. 50 Min
Pesto z rukoli i orzechów laskowych
10 min
Hummus z groszkiem
10 min
Dressing z awokado i bazylii
10 min
Pasta z bakłażana
55 min
Pesto z orzechów włoskich i rukoli
10 min
Pesto z rukoli
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich (Muhammara)
1 godz. 40 min
Tapenada
5min
Hummus z warzywami - wersja podstawowa
10 min
Pesto z bazylii
10 min