Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą

Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą

4.3 16 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
910 g

Składniki

  • 80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 200 g zielonego groszku, mrożonego uprzednio rozmrożonego
  • 60 g bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 15 g mięty, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 1 ząbek czosnku
  • 150 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki do polania
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • sól morska, w płatkach (opcjonalnie) ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 248.7 kcal / 1044.5 kJ
Białko 8.2 g
Tłuszcz 22.6 g
Węglowodany 4.2 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...