Mille-feuilles de pomme de terre au foie gras

Mille-feuilles de pomme de terre au foie gras

3.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de foie gras de canard cru éveiné et coupé en morceaux (3 cm)
  • ½ c. à café de cinq-épices en poudre
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • ½ c. à café de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 1 c. à café rase de sucre en poudre
  • 1 c. à soupe de cognac
  • 2 c. à soupe de banyuls
  • 1000 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de légumes
  • 4 baies de genièvre
  • 300 g de pommes de terre à chair ferme type Roseval, (4 env.), épluchée et coupée en rondelles

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 326 kcal / 1354 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...