
Wersje kompatybilne
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- beurre fondu, pour les ramequins
- 60 g de sucre en poudre et un peu pour les ramequins
- 2 œufs jaunes et blancs séparés
- 375 g de fromage blanc nature préalablement égoutté dans un linge propre
- 100 g de fromage de chèvre frais
- 25 g de crème liquide 30-40% m.g.
-
25
g de fécule de maïs
lub 25 g de farine de riz - le jus d'un citron jaune
- 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 185 kcal / 775 kJ
- Białko
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Węglowodany
- 16.5 g