Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 75 g de lait
- 4 œufs
- 75 g de sucre en poudre
- 250 g de farine de blé
- 5 g de sel
- 90 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 30 g de sucre en grains
- beurre
- 1 jaune d'œuf battu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1658.7 kJ / 395.7 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
Alternatywne przepisy
Tiramisu poivron-framboise
8h 45min
Bouchées chèvre-raisin
1h
Sabayon au cidre
15 Min
Mystère au chocolat
8h 30min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1h
Crème glacée au pain d'épices
24h
Petits sablés au pesto rosso
2h
Crêpes aux fines herbes et aux asperges
35 min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h
Torsades feuilletées au sésame, pavot et fenouil
35 min
Cramique
2h
Brioche parisienne
24h