Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La glace au sarrasin (la veille)
- 50 g de graines de kasha
-
250
g de lait ribot
lub 250 g de lait - 3 jaunes d'œufs
- 40 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de miel
La garniture et la finition (le jour même)
- 15 g d'eau
- 50 g de sucre en poudre
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 70 g de biscuits bretons, type Roudor
- 100 g de pomme, coupée en morceaux
- 2 pointes de couteau de vanille en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3544 kJ / 847 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 112.5 g
- Tłuszcz
- 39.5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanc-manger coco-ananas
4 godz. 15 min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Croustade aux pommes
50min
Craquelins garnis de brouillade aux crevettes
25min
Gratin aux fruits rouges
20min
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45 min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40min
Biscuits à la goyave
1 godz. 20 min
Kouign-amann
2h 15min
Chips de crevettes
35min
Puddings au caramel
1h 5 min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min