Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 450 g de filets de morue salée et une grande quantité d'eau froide
Le jour même
- 400 g d'eau
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de laurier frais
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 15 g de beurre doux
- 200 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626 kJ / 387 kcal
- Białko
- 64.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blanquette de veau
1 Std.
Pissaladière classique
2 Std.
Brioche
8h
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1h 20min
La tourte aux épluchures de patate
2 Std. 30 Min
Ris d'agneau à la zamorana
50 Min
Tuiles aux crevettes
40min
Gratin de pâtes et fruits de mer, béchamel sans lactose
1 Std.
Cake aux fruits de mer et poireaux
1 godz. 15 min
Aumônière de moules aux petits légumes
1 Std. 10 Min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1 godz. 15 min
Cake au crabe
55 Min