Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 450 g de filets de morue salée et une grande quantité d'eau froide
Le jour même
- 400 g d'eau
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 feuilles de laurier frais
- 500 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 15 g de beurre doux
- 200 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 6 blancs d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626 kJ / 387 kcal
- Białko
- 64.7 g
- Węglowodany
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau "Petit Duc"
30min
Boulettes de poisson aux champignons
40min
Paupiettes de veau aux olives
50min
Courgettes à la farce marine
1h 15min
Croustade aux pommes
50min
Omelette aux pommes de terre
30min
Brandade de morue
24h 35min
Cake aux fruits de mer et poireaux
1h 15min
Lasagne aux fruits de mer
1h
Ramequins de poisson créole
30min
Lasagne de la mer
1h
Fondue de lotte au curcuma
35min