Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de beurre doux
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de lait
- 10 g de fécule de maïs
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 30 g de chocolat noir, détaillé en carrés (6 carrés)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 318 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minibûche cerise amarena
40 dk
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Galette magique des Rois
3 Std. 15 Min
Crème brûlée ananas-coco sans sucre ajouté
25 dk
Manguier
5 Std.
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1sa
Cheesecake aux noix de cajou (sans cuisson)
12sa 15 dk
Cheesecake praliné
4 Std.
Gâteau magique au chocolat blanc
3 Std. 15 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1 Std. 30 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Cheesecake aux pommes
3h 30min