Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de beurre doux
- 60 g de sucre en poudre
- 100 g d'amandes émondées
- 200 g de lait
- 10 g de fécule de maïs
- 5 œufs, blancs et jaunes séparés
- 1 pincée de sel
- 30 g de chocolat noir, détaillé en carrés (6 carrés)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1324 kJ / 318 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées aux trois chocolats
2 godz. 30 min
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45 min
Samoussas aux pruneaux, poire et chocolat
40 Min
Soufflé à la noix de coco, sauce chocolat
1h
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4h
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Papillote de pêches aux fruits rouges
30 min
Gâteau un peu forêt-noire
45 min
Mousse meringuée au pamplemousse
12h
Tiramisu à la banane
12h 15min