Wersje kompatybilne
Verrine de fruits frais, fromage blanc et sablé breton
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de fruits frais variés, coupés en morceaux
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g d'eau
- 100 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille (les graines seulement)
- le zeste d'un citron jaune non traité
- 500 g de fromage blanc nature
- 6 biscuits sablés au beurre, type Roudor, émiettés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 35.2 g
- Tłuszcz
- 9.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fraîcheur de nectarine
25 min
Mousse aux nectarines
2h 45min
Gratin de clémentine
30 min
Douceurs au fromage blanc et pommes poêlées
30 min
Pannacotta au melon
2h 15min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 min
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Petite crème express aux fruits rouges
15 Min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3 Std. 50 Min
Verrine à la pomme
30 min
Mousse aux pommes
40 min
Tiramisu framboises-fraises
3h