Tatin de poireau

Tatin de poireau

4.4 67 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 parts

Składniki

  • 50 g de gouda au cumin bien sec et coupé en morceaux
  • 160 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 100 g de beurre coupé en morceaux
  • 2 c. à soupe de crème liquide 30-40% m.g.
  • 1 jaune d'œuf
  • 7 blancs de poireau (belle taille)
  • 300 g d'eau
  • 30 g de sucre roux
  • 1 c. à café de graines de cumin
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 - 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 1324 kJ / 317 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...