
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte brisée
- 75 g de beurre doux coupé en morceaux
- 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 40 g d'eau
La garniture
- 100 g de lard fumé détaillé en fines tranches
- 2 œufs
- 60 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de cresson frais lavé et effeuillé
- 120 g de cheddar taillé en copeaux
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 1 c. à café de vinaigre balsamique
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 361 kcal / 1512 kJ
- Białko
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g