Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g d'oignon, coupé en deux
- 30 g de beurre doux
- 10 g de cassonade
- 4 cuisses de lapin, désossées et coupées en morceaux
- 150 g de vin rouge
- 200 g d'eau
- 2 c. à soupe de fond de veau
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
- 4 branches de thym frais
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 450 g de fèves fraîches ou surgelées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1403 kJ / 335 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Błonnik
- 5.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lapin à la provençale
1h
Petit salé aux lentilles
45min
Lapin marengo
1h
Lapin à la moutarde
1h
Filet mignon aux pruneaux
1h
Lotte à l'andouille
1 Std. 20 Min
Lapin à l'ananas et à la vanille
1h
Alicuit de canard
1h
Tendron de veau roulé aux noix et aux artichauts
2h
Pintade au chou
1h 10min
Lapin aux pruneaux
1h
Lapin braisé au vin moelleux
55min