Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g de comté, coupé en morceaux
- 8 œufs
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de piment d'Espelette, à ajuster en fonction des goûts
- 600 g d'eau
- 500 g de pois gourmands, équeutés et lavés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 240.8 kJ / 57.8 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Courgettes à la menthe
30min
Gratin de courge
1 Std.
Artichauts marinés à l'italienne
12h
Artichaut poivrade en barigoule
35 Min
Gratin de blette au tofu soyeux
1 Std.
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
50 Min
Artichauts à la vinaigrette d'agrumes
12 Std. 45 Min
Chou-fleur à la tomate et aux anchois
1 Std. 10 Min
Gratin de poireaux à l'orange
1 Std.
Carottes au cumin
35 Min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2 Std.
Gratin d'aubergine au parmesan
1 Std. 30 Min