Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de carottes fanes
- 4 filets de colin (150 g chacun environ, frais ou décongelés)
- 200 g d'eau
- 75 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- du sel
- 45 g de beurre
- 1 c. à soupe rase de fécule de maïs
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Merlan aux poireaux
30min
Sardines aux pommes de terre, crème à la ciboulette
45 min
Papillote de dorade
30min
Poulet, carotte, papaye et basilic
45 min
Mijoté de légumes de printemps et baba à la vapeur
1u. 20min
Dos d'églefin et purée de petits pois
35min
Filet de bar sauce aux courgettes
1u.
Courgettes farcies aux herbes de Provence
1h 10min
Limande-sole meunière et fondue de poireaux
45 min
Filet de colin à la purée de courge, sauce à la moutarde
40min
Eglefin vapeur au riz et carottes nouvelles
35min
Filets de colin, purée de haricots plats
35min