Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de parmesan en cubes
- 300 g de veau haché
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 400 g de sauce tomate cuisinée, aux légumes ou au basilic (1 bocal)
- 800 g d'eau
- 1 c. à café rase de sel
- 250 g de lait
- 175 g de polenta
- noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2380 kJ / 569 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Polenta aux champignons et saint-jacques
20 dk
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30 Min
Quenelles nature, comté et épinards
45 dk
Filet de veau, polenta crémeuse au parmesan
1 Std. 10 Min
Polenta crémeuse à la cannelle, asperges et bresaola
40 dk
Polenta au gorgonzola
25 min
Polenta au beaufort et jambon ibérique
15 Min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30 Min
Quenelles de semoule et lard en gratin
1sa
Roulés de veau à la sauge, polenta crémeuse
45 dk
Polenta crémeuse, champignons et viande des Grisons
30 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55 dk