
Wersje kompatybilne
Gratin de potimarron et pommes de terre, béchamel aux herbes et comté
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon coupé en deux
- 20 g de beurre
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel
- 400 g de pommes de terre coupées en morceaux
- 400 g de chair de potimarron coupée en morceaux
La béchamel aux herbes
- 5 brins de coriandre fraîche
- 3 brins d'estragon frais
- 2 pincées d'aneth déshydraté
- 2 pincées de noix de muscade en poudre
- 2 pincées de sel
- 2 pincées de poivre 5 baies
- 30 g de farine de blé
- 30 g de beurre et un peu pour le plat à gratin
- 400 g de lait
- 20 g de gruyère râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 334 kcal / 1393.5 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Sód
- 617.8 mg