Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 40 g d'huile d'olive
- 4 cuisses de poulet, avec os et peau
- 380 g d'eau
- 250 g d'ananas au sirop, en morceaux
- 200 g de lait de coco
- 30 g de noix de coco râpée
- ½ c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 1 piment, fendu
- 250 g de riz
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3226 kJ / 770 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63.3 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 166.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de poulet à l'ananas
35 dk
Bœuf coco
3h 20min
Parmentier de banane plantain au chorizo
1h 25min
Poulet au lait de coco et épices
50 dk
Porc au caramel
45 dk
Sauté de porc à l'hawaïenne
45 dk
Poulet aux pommes façon Vallée d’Auge, riz noir complet
1sa
Curry de porc au lait de coco et riz basmati
50 dk
Poulet rhum-coco
2sa 30 dk
Curry poulet-crevettes-ananas
35 dk
Colombo de porc aux légumes
45 dk
Aiguillettes de canard aux raisins et sésame
25 min