
Wersje kompatybilne
Œuf cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Œufs cocotte aux champignons et lardons, purée de carotte
- 200 g de lardons
- 150 g d'oignons coupés en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 200 g de champignons de Paris frais coupés en morceaux
- 1000 g d'eau
- 1200 g de carottes coupées en morceaux
- 100 - 200 g de lait à ajuster selon la texture souhaitée
- 20 g de beurre
- 4 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de cumin en poudre
- 4 œufs
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
Purée de carotte aux champignons (3 petits pots 6-12 mois)
- 6 brins de coriandre fraîche équeutés
- 2 - 3 c. à café de crème fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 401 kcal / 1663.3 kJ
- Białko
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.8 g
- Sód
- 1290.8 mg