
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 1220 g wody
- 300 g dyni pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczka soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 30 g cebuli szalotki
- 100 g surowego boczku, bez kości, bez skóry pokrojonego na 1 cm kawałki
- 40 g masła
- 320 g ryżu do risotto np. arborio
- 60 g białego wina, wytrawnego
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu grzybowego (na 0,5 l) pokruszona -
60
g zielonego groszku, mrożonego
lub 60 g zielonego groszku, świeżego - natka pietruszki, świeża, tylko liście ilość do dekoracji
- ser parmezan ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 345 kcal / 1452 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 47 g
- Błonnik
- 2 g