Urządzenia i Akcesoria
Risotto z łososiem i bulwą kopru włoskiego
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
-
50 g cebuli szalotki pokrojonej na kawałki
-
150 g bulwy kopru włoskiego pokrojonej na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
320 g ryżu do risotto np. arborio
-
100 g białego wina wytrawnego
-
700 g wody
-
1 kostka bulionu rybnego (na 0,5 l)1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
1 łyżka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
350 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych na 3 cm kawałki
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
1 łyżka koperku, świeżego posiekanego, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
28 g
Kalorie
2605 kJ /
618 kcal
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŁOSOŚ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Risotto szparagowe
20 min
Szafranowe risotto ze szparagami
35 min
Risotto z boczkiem i cukinią
40 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Risotto z grzybami
1 godz. 5 min
Risotto z kurczakiem i cukinią
50 min
Risotto z halibutem
55 min
Risotto bianco z zielonym groszkiem
25 min
Risotto z dorszem, groszkiem i miętą
40 min
Risotto z boczkiem i pieczarkami
40 min
Risotto z zielonym groszkiem i boczkiem
35 min
Risotto z krewetkami
45 min