
Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie burrito i salsa pomidorowa z ananasem
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
4 porcje
Składniki
Nadzienie do burrito
-
240 - 260 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
-
85 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
120 g zielonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g batata pokrojonego na kawałki
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g pieczarek pokrojonych w plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
125 g kukurydzy, konserwowej odsączonej z zalewy
-
½ łyżeczki papryczki chili, suszonej, w płatkach
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
¼ łyżeczki kolendry, mielonej
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka soli
-
½ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
Salsa pomidorowa z ananasem
-
10 g mięty, świeżej tylko liście
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
300 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
5 - 10 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
260 g ananasa, świeżego pokrojonego na 6 cm kawałki (patrz wskazówka)
Wegańskie burrito
-
4 tortille pszenne Ø 24 cm
-
majonez wegański, do nadzienia
-
mięta, świeża tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
386.1 kcal /
1615.2 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
10.2 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
10.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Sód
1412.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska