![Penne alla Norcina Penne alla Norcina](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0776e91269f3c9a3e3748e464181a873/Derivates/234f820115b2b8dd1a90a6cfcb7525015fc941fe.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia di Norcia, spellata a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di panna da cucina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo penne
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3351.4 kJ / 801 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Fettuccine all'abruzzese
1 godz.
Penne alla puttanesca
35 min
Penne all'arrabbiata
20 Min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 min
Pasta alla gricia
30 min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 min
Spaghetti all'amatriciana
35 min
Pasta alla carcerata
30 min
Spaghettoni cacio e pepe
25min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 Min
Sugo all'amatriciana
50 мин.