Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di salsiccia di Norcia, spellata a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di panna da cucina
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 320 g di pasta secca tipo penne
- tartufo nero fresco a scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3351.4 kJ / 801 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 55.2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Spaghetti all'amatriciana
35min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo all'amatriciana
50 分钟
Linguine al salmone e vodka
20min
Penne all'arrabbiata
20min
Bucatini all'amatriciana
45min
Spaghetti al tonno
40min
Lasagne all'amatriciana
2小时
Sugo all'arrabbiata
20min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Pasta all'amatriciana (6 porzioni)
30 分钟
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35min