Farfalle pesto e gamberi

Farfalle pesto e gamberi

4.8 201 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    60 g
  • di pistacchi al naturale sgusciati
    30 g
  • spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
    1
  • di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
    60 g
  • di olio extravergine di oliva
    120 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di gamberetti freschi sgusciati
    250 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • pomodorini ciliegia tagliati in quarti
    4
  • di pasta secca tipo farfalle
    360 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 721 kcal / 3016 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 66.4 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...