Farfalle pesto e gamberi

Farfalle pesto e gamberi

4.8 206 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) senz'anima
  • 60 g di foglie di basilico fresche lavate ed asciugate
  • 120 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g di gamberetti freschi sgusciati
  • 60 g di vino bianco secco
  • 4 pomodorini ciliegia tagliati in quarti
  • 360 g di pasta secca tipo farfalle

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 721 kcal / 3016 kJ
Białko 27.1 g
Tłuszcz 40.4 g
Węglowodany 66.4 g
Błonnik 3.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...