Paccheri risottati con carciofi alla carbonara

Paccheri risottati con carciofi alla carbonara

4.3 145 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 1 scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di pancetta affumicata a cubetti
  • 5 cuori di carciofo a spicchi
  • 50 g di vino bianco
  • 600 g di acqua
  • sale q.b.
  • 350 g di pasta secca tipo paccheri
  • 2 uova
  • foglie di basilico fresche q.b. per guarnire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 600 kcal / 2510 kJ
Białko 27.4 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 65.1 g
Błonnik 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...