Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di pinoli
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 80 g di pasta secca corta, a piacere
- 70 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti integrali, tonno, limone e rucola
25 min
Pasta risottata al pomodoro
40 Min
Fusilli risottati tonno e capperi
30 Min
Pasta tonno e olive
35 Min
Spaghetti pomodoro e speck
35 Min
Penne risottate aglio, olio e pomodori secchi
45 Min
Pasta ricotta e pomodorini
30 Min
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40 Min
Spaghetti risottati alla carrettiera
30 Min
Spaghetti al vino rosso
30 Min
Pasta feta e pomodorini
30 Min