![Penne tonno, pinoli e limone Penne tonno, pinoli e limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/75904877-53b7-4b6f-b211-36511a0487ce/Derivates/71646f01-34a7-453a-a276-7476413f925a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 filetto di acciuga sott'olio, sgocciolato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di pinoli
- 200 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- 80 g di pasta secca corta, a piacere
- 70 g di tonno in scatola in olio di oliva, sgocciolato
- 1 cucchiaio di succo di limone, spremuto fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2824 kJ / 675 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti risottati aglio, olio, peperoncino e pangrattato aromatizzato
40min
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Fusilli tricolore
30min
Spaghetti pomodoro e speck
35min
Spaghetti alla vesuviana
25min
Farfalle risottate salmone e panna (senza lattosio)
35min
Farfalle risottate in salsa di tonno, ricotta e pinoli
35min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Pasta panna e prosciutto (senza lattosio)
25min
Pasta tonno e olive
35min