Pasta rossa con gamberetti e pomodorini

Pasta rossa con gamberetti e pomodorini

4.0 61 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
    2 rametti
  • di basilico fresco lavate e asciugate
    2 foglioline
  • spicchio di aglio senza anima
    ½
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • pomodori ciliegino in quarti
    15 - 20
  • di vino bianco
    20 g
  • di acqua
    480 g
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pasta secca di farina di lenticchie (cottura 6 minuti)
    240 g
  • di gamberetti puliti e sgusciati
    250 g
  • peperoncino piccante fresco tritato
    1 pezzettino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 347 kcal / 1452 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 35.3 g
Błonnik 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...