Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchine a tocchetti (1-2 cm)
- 250 g di salsiccia cruda, sgranata
- 700 g di acqua
- 1 dado per brodo di carne
- 320 g di pasta secca tipo penne
- 10 fiori di zucca, puliti e a listarelle
- 1 pizzico di sale
- Parmigiano Reggiano in scaglie, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2439.9 kJ / 582.8 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 618 mg
Alternatywne przepisy
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40 Min
Farfalle ai peperoni e tonno
50 Min
Trofie con fiori di zucca, zucchine e crudo
40 Min
Penne integrali alla crema di zucca e pistacchi
30 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 Min
Trofie pesto e champignon
30 Min
Tubettoni piselli e funghi
40 Min
Pennette al ragù di salsiccia e melanzane (senza glutine)
35 Min
Penne risottate broccoli, salsiccia e olive
40 Min
Fusilli, carciofi e cacio
40 Min
Paccheri zucca e salsiccia
30 Min