Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pâtes feuilletées maison
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 1 jaune d'œuf, et un peu d'eau pour la dorure
- 35 g d'échalote, coupée en deux
- 1 gousse d'ail, coupée en deux
- 4 brins de persil frais
- 1 pincée de sel
- 120 g de beurre, mou
- 40 escargots, préalablement cuits
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 311 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bouchées de saint-jacques, noisettes et topinambours
50 min
Verrine de gelée de porto au melon
25 Min
Pommes duchesse
1 Std.
Déclinaisons autour de la mer
30 Min
Bouchées chèvre-raisin
1 Std.
Petits choux aux escargots
1 Std. 20 Min
Petits choux à l'indienne
40 Min
Bouchées boudin-pomme
1 Std. 30 Min
Eclairs saumon-Passion
2h
Minicannelés au magret de canard fumé et confit d'oignons
2 godz. 15 min
Huîtres gratinées au pineau des Charentes
45 Min
Petits choux au saumon fumé
1 Std. 10 Min