Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 pâtes feuilletées maison
- 1 c. à soupe de farine de blé
- 1 jaune d'œuf, et un peu d'eau pour la dorure
- 35 g d'échalote, coupée en deux
- 1 gousse d'ail, coupée en deux
- 4 brins de persil frais
- 1 pincée de sel
- 120 g de beurre, mou
- 40 escargots, préalablement cuits
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 311 kJ / 75 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feuilletés d'escargots aux pleurotes
2 Std. 45 Min
Iles flottantes
1sa
Bouchées boudin-pomme
1 Std. 30 Min
Pâté de lapin en croûte
5óra 30p
Eclairs mimosa au jambon sec
1 Std. 15 Min
Quenelles nature sauce nantua
3h 40min
Verrines estivales
12 Std.
Pâté en croûte
7 godz. 45 min
Koulibiac
1h 35 min
Nage de crustacés au champagne
1h 5min
Petits choux aux escargots
1sa 20 dk
Beurre d'escargot
10 dk